alcoholvrije pina colada
Mocktail recepten

Tropisch genieten met de alcoholvrije pina colada

Hi! Vandaag heb ik een alcoholvrij recept van een tropische cocktail voor jullie, namelijk de alcoholvrije pina colada. Deze mocktail is perfect voor op een zwoele zomeravond. De combinatie van ananas en kokos roept al snel een tropisch gevoel op. 

De lekkerste alcoholvrije pina colada dronk ik op mijn vakantie in Bonaire. Aan de kust van het eiland zat een hip strandtentje waar ze verschillende cocktails serveerde. Uiteraard heb ik de hele cocktailkaart geprobeerd en veel nieuwe favorieten gevonden. In dit strandtentje is ook de liefde voor de alcoholvrije pina colada ontstaan. De strandtent zelf was fantastisch, parelwit strand en kraakhelder blauw water zorgden voor het wauw effect. Het was voornamelijk een plek waar werd gesurft waardoor er een relaxed sfeer ontstond. Als je op zon mooie plek bent met een lekkere mocktail kan het niet anders dan een beetje verliefd worden. Dit strand tentje had naast de cocktail kaart ook een mocktailkaart, en hierdoor is mijn inspiratie ontstaan voor dit alcoholvrij pina colada recept, of zoals hun hem noemen de nada colada. 

Ingrediënten 

  • 10 stukjes ananas, vers of uit de diepvries 
  • 100 ml kokosmelk 
  • 250 ml ananassap 
  • 2 eetlepel Roomijs
  • Kaneel 

Bereidingswijze

  • schenk de kokosmelk, ananassap, roomijs en ananas bij elkaar in de blender
  • Blend het geheel ongeveer een minuut tot een glad geheel
  • Schenk de mocktail in een glas en garneer met een beetje kaneel

Benieuwd naar meer recepten? laatst maakte ik een heerlijke alcoholvrije gin tonic . Om op de hoogte te blijven van alle recepten kun je mijn blog volgen op Instagram!

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

123-456-7890