fishbowl
Mocktail recepten

Alcoholvrije fishbowl/vissenkom

Fishbowl 

Hei hoi, in dit artikel laat ik jullie zien hoe je een alcoholvrije fishbowl kunt maken. Misschien ken je de fel blauwe drankjes al wel van het terras.  Steeds vaker zie je dit blauw gekeurde drankje met snoepvisjes op de kaart bij een cocktailbar staan. meestal geserveerd in een grote vissenkom met heel veel rietjes zodat je hem met je vriendinnen kan delen. Hoe leuk is het om een drankje te delen en daarna samen de snoepjes eruit te vissen! 

Van dit drankje is geen origineel recept maar vaak zit er kokos rum en blue curaçao in. Blue curaçao zorgt voor de typisch blauwe kleur van de cocktail. Omdat ik een alcoholvrije variant heb gemaakt moest deze likeur dus vervangen worden zonder dat dit ten koste gaat van het kleurtje. Ik heb als alternatief gebruik gemaakt van  kleurstof. De kleurstof die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij de Albert Heijn. In het pakje zitten drie kleuren waarmee de cocktail alle kleuren kan even die je leuk vind. Ik heb hem gewoon klassiek blauw gelaten, maar hoe leuk is een roze of paarse fishbowl? Als alternatief voor de kokosrum heb ik gebruik gemaakt van Monin kokos siroop. De Moni siropen zijn verkrijgbaar bij de Sligroo of op de online webshop.

De recepten zijn geschreven voor één glas, wil je een grote kom met je vriendinnen delen voeg dan het aantal glazen toe aan een grote kom. 

fishbowl

Ingrediënten

 • Blauwe kleurstof 
 • 7up 
 • citroensap
 • Monin kokos siroop (verkrijgbaar bij de sligro of online)
 • Rainbow nerds (verkrijgbaar bij o.a. de Coop of Jamin)
 • Snoep visjes/kikkers/haaien 
 • IJsklontjes 

Bereidingswijze 

 • Bedek de bodem van het glas of de vissenkom met de rainbow nerds 
 • Vul het glas met ijsblokjes 
 • Voeg 20 ml Monin kokos siroop toe 
 • Voeg 100 ml blauwe Gazeuze toe
 • Voeg een paar druppels citroensap toe
 • Vul aan met 7up 
 • Leg de snoep visjes/kikkers/haaien bovenop de ijsklontjes zodat deze niet naar de bodem zinken

Benieuwd naar meer alcoholvrije cocktail recepten? Klik hier om mijn recente blogpost te lezen. Volg mijn blog ook op social media, klik hier voor mijn Instagram account. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

123-456-7890