ice tea
Mocktail recepten

Home made Icetea – suikervrij

Hi! Wauw wat is het mooi weer buiten en we komen steeds dichterbij de zomervakantie. Wat is jullie favoriete zomer drankje? Mijn favoriet is ijsthee. Helaas zit in dit drankje heel veel suiker. Omdat ik liever een gezondere suikervrije variant wil kies ik er vaak voor om mijn eigen ijsthee te maken. Hoe? Heel simpel! In de onderstaande twee recepten laat ik je twee manieren zien hoe je zelf je eigen ijsthee kan maken. 

IJsthee met citroen en aardbei

Benodigdheden 

 • 1,5 liter water 
 • 2 thee zakjes
 • Aardbeien 
 • Citroenschijfjes 
 • IJsklontjes 
 • Optioneel honing 

Bereidingswijze 

 • Kies je favoriete water. Ik gebruik meestal Chaudfontaine
 • In tegenstelling tot normale thee breng je het water nu niet aan de kook maar laat je de thee zakjes in koud water trekken. Hoe langer de thee trekt hoe meer smaak. Ik kies meestal voor een zoete thee zoals kaneel of een fruit smaak maar bijna elke thee is geschikt. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kaneel thee.
 • Wil je je ijsthee wat zoeter maken meng het water dan met wat honing. 
 • Vul een glas met ijsklontjes
 • Snij de aardbeien in stukjes en de citroen in schijfjes 
 • Schenk de ijsthee in het glas en voeg het fruit hieraan toe
groene ijsthee

Groene ijsthee met munt en limoen

Benodigdheden 

 • 1,5 liter water 
 • 2 thee zakjes
 • munt 
 • limoen
 • IJsklontjes 
 • Optioneel honing 

Bereidingswijze 

 • Kies je favoriete water. Ik gebruik meestal Chaudfontaine 
 • laat de thee trekken, voor dit recept heb ik gebruik gemakt van groene thee. 
 • Wil je je ijsthee wat zoeter maken meng het water dan met wat honing. 
 • Vul een glas met ijsklontjes
 • Snij de limoen in schijfjes 
 • Schenk de ijsthee in het glas en voeg de limoen en een takje munt aan toe

Benieuwd naar meer cocktail recepten? klik hier
Wil je mijn blog volgen op social media? leuk! klik hier voor Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

123-456-7890