alcoholvrije sunrise
Mocktail recepten

Zomer in je glas, de alcoholvrije sunrise

Hi! Vandaag heb ik een super zomers mocktail recept voor jullie. Ik heb namelijk een alcoholvrije variant gemaakt op de tequila sunrise. De tequila sunrise staat bekend om zijn prachtige kleur overloop. De grenadine onder of bovenin het glas moet de opkomende zon voorstellen. De gele vruchtensap staat symbool voor het strand. Een echt strand drankje. Door dit drankje krijg je absoluut het zomergevoel weer terug. Daarnaast is dit drankje helemaal alcoholvrij. Ideaal als je een avond geen alcohol wil of nog moet rijden. Stiekem is de alcoholvrije sunrise net zo lekker als de variant met alcohol.

Origineel gaat in de tequila sunrise alleen sinaasappelsap. Ik wilde de alcoholvrije variant iets spannender wilde maken dan alleen sinaasappelsap en grenadine. Daarom heb ik ervoor gekozen om drie soorten vruchten sap te gebruiken. In de alcoholvrije variant van de tequila sunrise heb ik gebruik gemaakt van ananassap, mango sap en sinaasappelsap. Door deze sappen te gebruiken geef je het drankje een net iets tropischer tintje. Je kunt deze sappen afzonderlijk kopen maar ik heb gebruik gemaakt van een duopak. In dit duopak zat zowel mango als sinaasappelsap. in plaats van 85 en 95 ml heb ik 180 ml gebruikt uit het duopak.

alcoholvrije sunrise

Ingrediënten

  • 90 ml ananassap
  • 95 ml sinaasappelsap
  • 85 ml mango sap
  • Scheutje grenadine
  • Ijsblokjes of crushed ice

bereidingswijze

  • Vul een glas met ijs
  • Voeg de sinaasappelsap, mango sap en ananassap toe en roer goed door
  • Schenk rustig de grenadine bovenop het drankje zodat er een kleur verschil ontstaat
  • Garneer met rietjes en schijfjes sinaasappel

Benieuwd naar meer recepten? Laatst heb ik een super lekkere ananas spritz gemaakt. Ook kun je mijn blog nu ook volgen op Instagram voor nog meer inspiratie!

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

123-456-7890